1947

Historien begynner i vuggen til fransk urmakeri, i Charquemont, en landsby som ligger i hjertet av Jura-fjellene. Michel Herbelins foreldre hadde til hensikt at han skulle overta virksomheten deres, men han drømmer bare om presisjonsmekanikk. Den unge Michel Herbelin trosset foreldrenes autoritet, foretrakk å flytte inn i urmakerverdenen. Etter flere år tilbrakt i en lokal urfabrikk, hvis produktkvalitet ikke oppfylte kravene, og med ambisjonen om å gjenopprette adelen til tradisjonell fransk urmakeri. Deretter legger han frimodig ut på et nytt eventyr … hans eventyr.

Det var i toppetasjen i foreldrenes hus i Charquemont at Michel HERBELIN åpnet sitt eget verksted og skapte sine første klokker i en alder av 26.

1965

I 1947, hvis Michel Herbelin kalte sin første klokke “IMPEC”, var det ikke tilfeldig. Han ønsket tydelig å vise drømmen sin og ambisjonen sin: å skape elegante klokker som fungerer perfekt, det vil si “plettfrie” klokker stemplet Made in France. Den er avhengig av franske og sveitsiske leverandører, som ligger i nærheten av Charquemont, for å tilby sine kunder klokker av upåklagelig kvalitet.

I 1965, med suksessen til samlingene hans, bestemte han seg for å lage merkevaren. IMPEC blir dermed Michel HERBELIN

1980

Det er ganske naturlig at han gir urmakerlidenskapen videre til sine to sønner, Jean-Claude og Pierre-Michel, som blir med ham på reisen. Denne gangen dukket kvarts opp. Hvis noen ser det som et tegn varsel om nedgangen i fransk urmakeri, for Michel Herbelin og sønnene hans, er det tvert imot en fantastisk mulighet til å frigjøre kreativiteten til designere og møte utfordringene til fremtidige generasjoner.

Overføring av kunnskap er en viktig verdi hos HERBELIN. I dag bidrar to barnebarn av gründeren til deres vende til suksessen til familiebedriften. Deres kreativitet og ekspertise gir ny drivkraft til merkevaren.

2018

Huset har klart å overleve mer enn 70 år, samtidig som det har vært tro mot sine opprinnelige verdier. Alle klokker er designet, satt sammen for hånd og kontrollert i merkets Franche-Comté verksteder, med alltid den samme filosofien: å lage timepieces designet å vare samtidig som man respekterer håndverkskunnskap, mens legge til fransk eleganse.
Siden 1947 har HERBELIN vært i stand til å tilpasse seg utviklingen og trender, samtidig som dens DNA respekteres.

2022

Merket feirer 75 år med arv og lidenskap, og fremhever en ny identitet. Den bærer med seg ambisjonen om å fremme eleganse, raffinement og fransk urmakerkunnskap mer enn noen gang. Herbelin har siden 2020 blitt administrert av Maxime og Mathieu Herbelin, barnebarn av grunnleggeren og av to nære medlemmer av familien, Cédric Gomez-Montiel og Benjamin Theurillat.

Trofast mot tradisjonen og innovasjonen som utgjør husets historie, åpner de i dag et nytt kapittel i fremtiden for å få dette flotte navnet innen fransk urproduksjon til å skinne mer enn noen gang.

Scroll to Top